Mesterværk!!!

6.0
Efter at have set filmen to gange i biograften og nu for første gang i hjemmebiografen må jeg udråbe denne nytolkning af historien om den store abe til et mesterværk. For hver gang jeg ser den vokser den mod nye højder - både i sit visuelle udtryk og i den indholdsmæssige side.

Filmen er unik rent filmteknisk og de sidste to timer er en lang tour de force af imponerende scener, som kulminerer med den bevægende og helt ekstremt smukke 15 min lange scene på toppen af Empire State Building. De mange svæveture henover over byen og rundt om den store abe, som vi alle ved er dødsdømt, er i en klasse for sig i filmhistorien. Hvor jeg efter at have set filmen første gang mente, at dens højdepunkt lå i kampscenen mellem King Kong og de tre T-Rex (dette er stadigvæk det visuelt mest imponerende), så må jeg nu totalt overgive mig til den sidste bevægende scene.

Mange brokker sig over at filmen er for lang, men hvordan kan man brokke sig over, at blive stopfordret med mere end to timers smukke og medrivende filmiske højdepunkter, som enhver anden film ikke engang kan levere bare i 5 minutter?

King Kong er først og fremmest en visuel og filmteknisk triumf, men for hver gang jeg ser den, bliver jeg mere og mere grebet af den bevægende historie, som jo ender så sørgerligt.

Den film fortjener en plads i filmhistorien blandt de allerstørste.
King Kong