Lord of the rings - ultra light

2.0
En kæmpe skuffelse, anderledes kan det ikke siges.

Narnia lider under, at den følger i kølvandet på Peter Jacksons fænomonale Ringenes Herre. Men i stedet for at prøve at distancere sig herfra virker flere af enkeltscenerne, som et forsøg på at kopiere direkte fra et filmværk, som den end ikke når til sokkeholderne.

Det er muligvis min fejl, at jeg ikke kan løsrive mig fra sammenligningen med Ringenes Herre, men det er svært at lade være, når den kommer lige efterfølgende. Fx er Sauron og Saruman en del mere skræmmende end Tilda Swinton med en lille gren i hånden, som hun kan trylle med.

Min største anke mod filmen er dog, at flere af karaktererne virker utroværdige og nogle steder virker deres handlinger og reaktioner umotiverede og malplaceret.

Filmen er muligvis et hit blandt de yngste biografgængere, men for mig virkede det bare som om, at jeg havde tændt for DR1 en lørdag formiddag for en tilfældig børnefilm. At den alligevel får to stjerne skyldes effekterne, som visse steder var ganske ok, samt at jeg anerkender, at den sikkert er ganske seværdig for det yngste publikum.
Narnia - Løven, heksen og garderobeskabet