Syret Cronenberg

4.0
Total syret men fed sci-fi klassiker med James Woods i en superpræstation. Filmen ligger meget langt fra mainstream og kræver meget af sit publikum, men tager man sig tiden til det, så får man en film, som smukt veksler mellem flere virkeligheder, og hvor grænsen mellem dem bliver mere og mere udvisket, jo længere man kommer ind i filmen.

Filmen rummer en lang række klassiske scener, fx hvor Woods lystent pisker et tv eller scenen, hvor han stopper en pistol ind i et meget vaginalignende sår i hans egen mave og praktisk talt voldtager sig selv.

Filmen var forud for sin tid med dens fokus på fiktionsvold og dennes impact på den menneskelige psyke, ligesom filmens special effects imponerede dengang og stadig holder i dag.

For mig vil Cronenbergs bedste film altid være The Fly med dens meget mere simple historiefortælling, men Videodrome har noget mere på hjertet og er bestemt ikke en film man skal snyde sig selv for, så frem man allerede er Cronenberg-fan eller blot vil nyde en syret sci-fi-horror film.
Videodrome