Energisk varulvesplat

4.0
Dog Soldiers er intet nyskabende originalt mesterværk, men mindre kan også sagtens gøre det. Filmen holder et højt tempo hele vejen, og jeg var superunderholdt fra start til slut.

Filmen lever på sin energi, hurtige replikker og ikke mindst på de flotte varulve. De er virkelig fysisk 'til stede' modsat CGI-varulvene i mange nyere amerikanske produktioner. Dog Soldiers er heller ikke bleg for eksplicit vold og splat, sådan som det skal være i en rigtig horrorfilm.

Filmen hæver sig langt over den amerikanske metervare, og britisk horrorfilm har virkelig fået en ny superinstruktør i Neil Marshall. Og her tænker jeg også på hans anden og endnu bedre film, mesterværket The Descent.

Dog Soldiers skal ikke tages for mere end den er. Effektiv, energisk varulvehorror med masser af aktion, hvor der ikke bliver sparet på blodet. At filmen ikke kommer helt op og ringe, skyldes at den til tider er lidt for ujævn, forstået på den måde, at overgangene mellem aktion, horror og seriøse indslag ikke alle steder er lige elegant håndteret. Derudover låner den med arme og ben fra horrorklassikere som Aliens og Evil Dead, og der er sågar et lille hint til The Matrix ("there is no Spoon").

Søger du 100 mins uforpligtende blodsprøjtende uptempo underholdning, så er Dog Soldiers lige sagen.
Dog Soldiers