Underholdning af højeste karat

5.0
Kung Fu Hustle er uden tvivl den mest underholdende film til dato, forstået på den måde, at aldrig har så meget og så mange sindsyge overdrevne og vild underholdende indslag være afviklet på så kort tid.

Filmen er et rent overflødighedshorn af skøre påfund, falden-på-halen-komik og ikke mindst kung fu scener, som bliver vildere og vildere, som minutterne tikker afsted. At det er Woo-ping Yuen, som også stod bag kampscenerne i Matrix-serien og Kill Bill filmene ses tydeligt. Her er det blot ude på et overdrev, som filmhistorien ikke har set mage. Fans af de nævnte film, samt fx kung fu film ala Iron Monkey, kan roligt glæde sig. Det her slår alt!

Udover selve det visuelle udtryk, som er i særklasse med kameraflyveture og fede vinkler, så er filmen også hele vejen igennem supermorsom. Selv de mest platte indslag virker pga. konteksten de indgår i. Den komiske timing er perfekt.

Historie er der ikke meget af, og filmen rummer ikke megen tid til fordybelse, men her er ingen tvivl; det her er underholdning på allerhøjeste niveau indenfor genren, og jeg var topunderholdt i samtlige 95 min. Filmen er derfor meget tæt på alle 6 stjerner, men er på flere filmiske barometre for svag, så den får et stort 5-tal.

Filmen kan således ikke anbefales nok. Både til dem, som i forvejen elsker kung fu, og til dem som blot vil blæses omkuld af stor filmisk opfindsomhed, højt tempo og læssevis af sindsyge indslag.

Kung Fu Hustle