Et skridt ned af stigen for Disney

2.0
Efter Disneys succes med først Toy Story, Find Nemo og senest den særdeles seværdige De Utrolige er Lille kylling helt klart et måske endda to skridt ned af stigen, hvilket med al sandsynlighed skyldes bruddet med Pixar.

Lille Kylling er klart mere børnevenlig end De Utrolige, men har alligevel en del referancer, som må gå hen over hovedet på de allermindste. Filmens store svaghed ligger især i historien, som er tynd, hvilket gør, at filmen kører lidt i tomgang i første halvdel. Til gengæld løftes kvaliteten i anden halvdel, hvor tempoet øges betragteligt og selve (det tynde) plot foldes ud. Denne del af filmen redder trods alt film så meget, at den absolut er et kig værd.

Animationen har heller ikke haft godt af bruddet med Pixar, hvor kvaliteten tydelig er forringet i forhold til de tidligere nævnte film. Men farverne er gennem hele filmen flotte, men detajlerigdommen fattigere end tidligere.

Skal man se filmen løsrevet fra Disneys tidligere produktion, så er det en ganske underholdende film, som kan ses af børn i alle aldre, men som de mindste vil få mest ud af.

Det lave antal stjerner er måske en hård medfart at give filmen, da de mindste sikkert morer sig fint, men det skyldes, at man godt kan forvente sig mere af en stor Disney-lancering, plus det faktum at filmen ikke indeholder megen originalitet, men derimod et temmelig klinchefyldt fader/søn-tema, som er set tusind gange før.
Lille kylling