Middelmådig zombiesplatterkomedie

3.0
Dead & Breakfast er en særdeles blodig og plat zombiekomedie, som på intet tidspunkt tager sig selv alvorligt, hvilket også er filmens styrke.

De blodige sekvenser bliver relativt hurtigt skudt i gang, hvor efter det går slag i slag op mod det særdeles blodige klimaks, som ikke har så lidt tilfælles med afslutningen på Peter Jacksons Braindead, uden dog at få dette splattermesterværk til sokkerholderne.

Effekterne svinger fra det sublime til det direkte pinlig ringe, men generelt set er blodsprøjtene fint lavet. Dog har jeg den anke mod filmen, at der flere gange klippes væk fra det rigtige sjove (læs: der hvor der virkelig ryger noget igennem kødhakkeren) tydeligvis fordi ressourcerne til at lave scenerne ikke har været til stede.

Filmen ender på tre stjerner, i det den virkelig fik mig til at skraldgrine flere steder, og fordi den er en del mere blodig og klam end forventet. Man skal dog være forberedt på, at den virkelig er plat visse steder, og som zombiefilm ligger den sig tæt op ad film som føromtalte Braindead og Bad taste, mens den er milevidt både stil- og niveaumæssigt fra dystopiske og forudroligende zombiefilm som Romeros Trilogy of Dead eller Lucio Fulcis Zombie Flesh Eaters og The Beyond.

Filmen skal ses som en omgang lattervækkende tømmermandsunderholdning, men dog nok primært af folk, som i forvejen kender lidt til genren. Den er simpelthen alt for eksplicit i sine blodudgydelser til at fungere som komedie for det brede publikum.
Dead & Breakfast