Flot og stemningsfuld....

3.0
... men heller ikke så meget mere.

Det skal med det samme siges, at jeg aldrig har spillet Silent Hill, så min vurdering af filmen er udelukkede baseret på hvad jeg så i biografen, uden at jeg på nogen måde er i stand til at linke det til spillets indhold.

Silent Hill er en utrolig flot filmet gyser med stemningsfulde locations og effektfulde enkeltscener, hvor der virkelig bliver spillet med de visuelle muskler. Fornemmelsen af et truende mørke og død er hele tiden til stede og sekvenserne, hvor helvede bogstaveligt talt ruller hen over byen er imponerende lavet.

Plottet er til dels sammenhængende, men alligevel efterlades man med en del løser ender efter to timers effektmageri og afsluttende blodbad. Flere af scenerne er tydeligvis med for at tilfredsstille tilhængere af spillet, hvorimod de forstyrer handlingen en del. Dette har muligvis den modsatte effekt, hvis man i forvejen kender til filmens univers.

Derudover har filmen problemer med, at den skifter mellem at være en snigende omgang spøgelseuhygge og en særdeles blodig omgang eksplicit splatterfilm. De to dele er i og for sig fine hver især, men forårsager her, at man ikke helt ved, hvad filmens mission er. Umiddelbart klarer den spøgelsesuhyggen bedst, selvom det jo altid er underholdende at se folk blive revet fra hinanden med pigtråd (og ja, det minder meget om gode gamle Hellraiser i disse scener ;-)).

Filmen fortjener enten et stort 2-tal eller lille 3-tal, og jeg synes egentlig, at der er gjort et beundringsværdigt forsøg på at bringe et spil til live på det store lærred, så filmen får de 3 små stjerner. Primært for sin visuelle udfoldelse, som hæver den over de fleste andre andenrangsgysere, som spyttes ud fra hollywoodfilmfabrikken.
Silent Hill