Aldrig mere på kanotur...

5.0
John Boormans efterhånden 34 år gamle film holder stadig i dag, som en fantastisk spændingsfilm.

De fire venner Ed, Bobby, Drew og Lewis ' tur ned af floden, som ender i et sandt mararidt er ubarmhjertigt skruet sammen. Allerede i filmens første scener, hvor de fire ankommer til floden aner man uroen ulme i skildringen i mødet med de lokale. Dette er dog intet at regne for, hvad der venter nede af floden.
Filmens mest berygtede scene, hvor Ned Beatty forudlempes og ydmyges på det groveste er stadig i dag en utrolig stærk scene, og den efterfølende overlevelseskamp er ligeledes nådeløs skildret.

Ud over den fantistiske stemning af 'man vs nature' og 'the cityboys vs the hillbilies', så er filmens store styrke beskrivelsen af de fire venners indbyrdes forhold, der bliver sat på en hård prøve og langsomt smuldrer. For at dette skal virke troværdigt kræves skuespillerpræstationer i topklasse, og det leverer de fire hovedroller til fulde. Angsten og overlevelsesinstinktet står malet i ansigtet på dem efter sammenstødet med de to lokale sadister.

Også den flotte fotografering af de fires tur ned af floden er et stor plus. Floden får nærmest sit eget liv og indgår som en trussel på linje med jagende lokale.

Alt i alt en film som selvfølgelig er lidt mærket af sine mere end 30 år på bagen, men som alligevel fremstår som værende en barsk og spændende oplevelse. Både med afsæt i den ydre ramme med de fires kamp for overlevelse mod floden og de indfødte, men også spillet mellem de fire venner, og den mentale kamp de hver især kæmper for at bevare roen og ikke gå i panik.
Udflugt med døden