Fodboldkulturens hæslige bagside

4.0
Af uretfærdige årsager smides Matt ud fra det prestigefyldte universitet Harvard, da et brev kokain findes iblandt hans ejendele.
Matt rejser herefter til London for at bo hos søsteren Shannon og dennes ægtemand Steve.

Snart efter ankomsten møder han den uregerlige og selvsikre lillebror til Steve; Pete.
Pete overtales til at tage Matt med ud og se byen af Steve, der har arrangeret en aften i teatret med Shannon.

Til at begynde med er Pete langt fra optimistisk stemt ved udsigten til at skulle slæbe "yankeen" Matt rundt i London, men efter en aftens heftig drikkeri på den lokale pub sammen med slænget ændrer Pete mening om den unge amerikaner.

Herefter bliver Matt langsomt en del af gruppen, der viser sig at være kernen af West ham's berygtede fanfraktion; Green Street Elite (GSE).
GSE er en gruppe hooligans med stort H; de ånder og lever for de voldelige sammenstød med andre klubbers fans og det rygte de har opnået varetages som var det rent guld.

Efterfølgende trækkes Matt med ind i en spiral af vold og slagsmål, mens han langsomt mister føling med hvad der er moralsk rigtigt og forkert fordi han nu er med i en tætknyttet gruppe, hvor respekt opnåes via loyalitet til gruppen og mod i slagsmålene.

Som hændelserne tager fart befinder Matt sig dog pludselige i en langt farligere situation end han nogensinde kunne have forventet eller forudset.

Green Street Hooligans er en ganske underholdende film, hvor jeg personligt især fra første øjeblik undrede mig over (hobitten) Elijah Wood i rollen som en splejset amerikaner, der trækkes ind i den voldsomme britiske hooligan-kultur.

Wood stikker lidt ud i konteksten, især i de blodige slagsmål, men ellers er filmen udemærket strikket sammen og det forholdsvist ukendte cast leverer aldeles plausible præstationer.

Hooligan-kulturen som emne indenfor den filmiske verden er dog langt fra noget nyt og finder man denne type film fascinerende kan det herfra anbefales at tjekke The Firm med Gary Oldman, I.D. med Sean Pertwee (Trainspotting) samt Football Factory med Danny Dyer ud. Sidstnævnte er dog den svageste rent indholdsmæssigt.

Anyway 4 stjerner med en lille pil opad herfra.

Green Street Hooligans