Enkelte fodfejl, men strålende film.

5.0
Første spørgsmål er vel hvorfor Green Street ikke blev vist i de danske biografer? - Måske er Wood ikke den største stjerne at sælge film på . Den kvindelige instruktør, Lexi Alexander, er rungende ukendt. Tidligere flop med hooligan-filmen Football Factory, viste måske en manglende publikum-interesse for temaet. Dette kunne være en del af forklaringerne, men derfor burde man ikke lade sig snyde for et af årest bedste direct-to-DVD-udgivelser.

Green Street har lige præcis mange af de nuancer som jeg især manglede i Football Factory. Sidstnævne beskrev en flok dumme englændere, som var dumme i går, dumme i dag, og de er stadig lige så dumme i morgen.- Var det virkelig det bedste man kunne få ud af hooligan-temaet, så burde man måske afholde sig fra at lave film. Green Street beskriver disse personer som civile borgere med intelligens, værdier og frygt. Det bliver måske ofte lidt karikeret, for alle personerne skal opfylde specifik funktion i fortællingen, men det bliver aldrig over-konstrueret.

Det er noget fascinerende ved at lade en kvinde instruere en film der er så fyldt med primitive mænd og deres absurde drifter. Måske er det derfor at det hele fungerer så godt. En kvinde ville netop være mere distanceret til stoffet, og har derfor opretholdt en professionel distance. Netop derfor bliver filmen meget mere end en blodrus og voldsforherlignende film (som Football Factory var).
Men samtidig kunne den få en fodbold-ligeglad person som mig, til at beskue den sort/hvide blod med stor fascination. Filmen er også virkelig god til at beskrive sportens kulturelle værdi og dens sociale betydning.

Historien snubler et par gange, men ikke nok til at trække det overordnede niveau ned. Det bliver en lille 5'er, og jeg håber DVD-markedet kan få øjnene op for denne lille geni-streg.
Green Street Hooligans