backstreet bitch

2.0
Get Over It er et forsøg på at ungdommeligere Shakespeare klassiske kærlighedskomedie En Skærsommernats Drøm, hvor omgivelserne i denne omgang er sat i det moderne high school miljø. Spillefilmsdebutanten Tommy O’ Haver har fat på en basal underfundig idé, men formår ikke at styre udenom genrens obligatoriske infantile og usofistikerede humor, men selvom Get Over It ikke er nær så horrible og publikumsnedværdigende, som sine fælleskammerater i den romantiske ungdomskomediegenre (hvorfra der nådesløst udspyttes endeløse makværker på samlebånd), så er der desværre ikke meget at beundre eller juble over i denne bundforudsigelige og håbløs uoriginalt fortalte kærlighedshistorie.

O’ Haver indleder ellers filmen udmærket med en sjov musicalsekvens, hvor hovedkarakterens (forbavsende morsom og nedtonet, muligvis endda fraværende, spillet af Ben Foster) reaktion på kærestens brud akkompagneres af den opløftende sang ’Love Will Keep Us Together’. Desværre formår Get Over It ikke at bibeholde den lidt aparte charme, og selvom den naive pointe med, at den eneste ene lige er under ens næse, er tilforladelig og sød nok, så er filmen simpelthen for ufacetteret og firkantet. Hvorfor talentfulde Kirsten Dunst vil spilde sin tid på denne bagatel skal jeg ikke kunne sig, men hun er unægtelig attraktiv at overvære og bibringer en smule naturalisme. Colin Hanks (søn af guess who) er morsom i en typisk birolle, men desværre har Hanks endnu ikke opnået den store skuespillerkarriere, som jeg så forhåbningsfuldt spåede. Den fallerede og normalvis anstrengende Martin Short vækker et par enkelte grin som narcissistisk og selvglorificerende teaterinstruktør, men for ofte kører han også udover overspillets grænser.

Get Over It er en hurtig produceret affære (der alt for tydeligt er blevet indspillet i et studie), der ikke vil virke anstødelig på nogen som helst. Og det er netop filmens problem, den mangler en signifikant og distingverende kant. Heldigvis er den dog nådesfuldt hurtig overstået med en spilletid på de små 75 minutter.
Get Over It