Held og kynisme er vejen frem

4.0
Match Point er en film om, hvorledes held overmatcher evner i en række komplicerede skæbnespil i London, hvor en lille flok unge delvis amoraliserede mennesker tvinges til at vælge med fornuft, rigdom og begær.

Filmen har tydelig Woody Allens aftryk på sig med fokus på menneskelige relationer og med de fleste scener fyldt ud med dialoger indeholdende mere eller mindre filosofiske overvejelser omkring kærlighed, begær, penge og diskrepanser mellem omgivelsernes forventninger og egne lyster.

Handlingen er meget simpelt og tempoet stille og roligt. Selv med Woodys tidligere film in mente blev jeg dog overrasket over, hvor ligetil og sløv Match Point er. Der er ingen finurligheder eller overraskelser før end i filmens sidste 1/3, hvilket trækker ned. Desuden mangler filmen lidt af den humor, som især kendetegnede Woody i hans storhedstid med mesterværkerne Annie Hall og Manhatten. Dog er der stadig en masse småting, som hele tiden understrenger Woodys store filmiske egenskaber, så helt kedelig eller dårlig bliver filmen aldrig.

Alt i alt en ok film, men langt fra så fantastisk som forventet med anmeldernes ensidige ros in mente. Et lille firtal til Woody Allen i denne omgang.

Match Point