De tre konger sejrer

4.0
Three Kings er en fremragende film. Det tør jeg røbe allerede nu, og den har lige fra den absurde og morsomme start reserveret en plads på min topfilmliste. Det er alt fra underholdningsværdien, til de sindssyge mennesker, der får den op på de eftertragtede fem stjerner.

”Are we shooting people?” spørger Mark Wahlberg’s karakter I starten af filmen. Man filmer hurtigt over på to mænd, der star og hører Michael Jackson. ”Well, we don’t really know!”. Det er kun i Three Kings man kan finde denne slags scener. Hvis man har set Full Metal Jacket, ved man godt hvor genren stammer fra. Denne film er nemlig også krydret med Vold, Humor og indimellem stærke følelser. Forskellen på disse to film er bare, at denne her er bedre.

Instruktøren David O. Russel har også beriget os, med den ligeledes fremragende I Love Huckabees. Han har haft hovedet fuld af ideer da han skulle lave denne, og han har fået alle med, uden at den på nogen måder bliver for meget. Desuden har han også stået for fotografien der er noget af det flotteste nogensinde set. Alle skuespillerne klarer det også umanerligt godt. I en af hovedrollerne ses den geniale Spike Jonze, der åbenbart spiller lige så godt som han instruerer. Jeg havde godt nok ikke regnet med en superpræstation af rapperen Ice Cube, men det var åbenbart hvad jeg fik. Mark Wahlberg er nok også den dygtigste skuespiller, der er kommet ud af et boyband. Og så er der jo også Clooney, der gør det mesterligt. Men det er jo ikke noget nyt, da han gør det mesterligt i alle roller han spiller.

Den overgår med lange mængder den nyere Jarhead. Og man sidder flere gange i film og skraldgriner. Der er aldrig nogen, der har fået så meget sjov ud af krig som med Three Kings. Det er en farlig ting at gøre grin med, og David O. Russel viser modet. Alt i alt en fuldkommen fremragende film. Det er filmoplevelser som denne man skal nyde, da der sesværre ikke findes så mange af dem. Three Kings har alt; Endda også en eksploderende ko!
Three Kings