Let’s Talk About Sex...Yeah Right!

3.0
Man skulle tro det ville være umuligt at præsentere en film om sex, så lidenskabsløst og tørt som det lykkes instruktør Condon her. Historien om en af pionererne, professor Kinsey, her spillet solidt af Neeson, indenfor forskning i menneskelig seksuel adfærd, kører jævnt og kun momentvis underholdende derudaf, mens vi bliver introduceret for den røre Kinsey’s interessefelt det skabte i de borgerlige og konservative kredse.

At filmen ikke skal være en eksotisk forestilling er nok en selvfølge, for det er ikke det ærinde den er ude i. Men uanset om den forholder sig nok så objektivt til selve delen om sex, for at pointere og adskille kærligheden fra den mere dyriske drift, som er en af filmens pointer, at disse hænger nærmest uløseligt sammen (like it or not), så kan den ikke undsige sig fra at både selve handlingen og alle dens konstituerende temaer, virker underligt langtrukne.

Som film er den da fermt lavet på samtlige punkter og den har en lang række respektable kræfter i de bærende roller, men noget varigt minde efterlader den ikke og det er synd og skam, når man føler at der faktisk er en rigtig god film gemt her.
Kinsey