Underholdende usandsynligheder

4.0
For at gentage resten af anmeldelserne her på siden, så er det satme rart at se Tony Scott tilbage på rette spor efter den helt igennem elendige Domino.

Deja Vu er en særdeles tempofyldt og veldrevet sci-fi action film (med tryk på sci-fi og action sekundært), som trods plothuller og twists som bider sig selv i halen formår at underholde 100 pct. hele vejen igennem.

Plottet skal ikke refereres her, men jeg har altid været en stor tilhænger af film inkluderende tidsrejser (Terminator og Back to the future for at nævne nogle af de bedste) og selvom filmen 1/3 inde knækker først gang fra almindelig actionkrimi til lettere sci-fi og ca. halvvejs går helt sci-fi bananas og alt sandsynlighed smides over bords, så var jeg glimrende underholdt hele vejen fra start til slut. Via et kolosalt tempo som ikke primært skabes via actionscener, som Scott ellers er mester i, bliver man som publikum suget ind i historien.

Tony Scott har altid været Actioninstruktør med stort A og kun i mindre grad personinstruktør, selvom han også magter denne facet af instruktørfaget ganske fremragende. I Deja Vu formår han på glimrende vis at bringe et menneske drama i spil sammen med alle sci-fi elementer, således at Washingtons personlige menneskejagt bliver vedkommende. Man forstår hans kærlighed til en allerede "død" kvinde, og at han dermed har flere forskellige motiver i hans jagt på filmens badguy.

A propos badguy så er James Caviezel overbevisende som skurk. Han fremstiller sin karakter med en utrolig kynisme og målrettethed, som bringer stor troværdig til karakteren og gør det til en skurk man husker. Washington er som næsten altid overbevisende, og selvom man efterhånden har set ham i denne slags roller en mia. gange, så er han en nydelse at følge. Han giver klart filmen et løft opad i kvalitet.

Billederne er som altid med Scott glatpolerede og smukke. Ingen kan som Scott skildrer en eksplotion og drabet på 500 mennesker som noget smukt man næsten jubler over. Skrev jeg næsten... det mente jeg ikke.

Filmen bliver dog "kun" god og underholdende og aldrig fremragende. Dertil er historien simpelthen for rodet og usandsynlig. Men det høje tempo er med til at skabe en glimrende popcornsfilm og de actionscener, som filmen rummer holder høj klasse.

Velkommen tilbage Scott.
Déjà Vu