Adrenalinchok!!!

4.0
Crank er en fuldstændig overdrevet actionfilm, hvor tempoet i hele den korte spilletid er højere og vildere end på noget tidspunkt i de fleste andre actionfilm.

John Statham er perfekt castet som den sammenbidte og eksplosive lejemorder Chev Chelios, der vågner op til beskeden om, at han har fået en såkaldt Bejing-cocktail sprøjtet i blodet. Dette betyder, at han dør indenfor en time. Chelios finder dog ud af, at han kan holde sig i live ved at pumpe hans adrenalinniveau op. Derefter begynder det vildeste og mest hærværksfremkaldende hævntogt længe set på film, hvor Chelios konstant kaster sig ud i de mest sindsyge ting for at finde sine mordere og samtidigt at holde adrenalinen i kog.

Filmen starter med 120 km/t og sætter aldrig farten ned. Dens force er klart det høje tempo og de mange sindsyge og ganske opfindsomme actionscener, der afløser hinanden, som perler på en snor. Biler og huse smadres, folk bankes til plukfisk, hænder hugges af, fingre skydes af og variationen er så tilpas stor til, at det aldrig bliver kedeligt. Det hele er er smukt produceret og ligner en glanspoleret musikvideo. Kameraet står aldrig stille og bruges opfindsomt. Det hele er oven i hatten sammensat med et stort glip i øjet, og filmen tager ikke sig selv særlig alvorligt. Ind imellem er det dog ved at blive lige pjatet nok, men med det vanvittige tempo tilgiver man filmen enkelte små fejltrin.

Crank har åbenlyse svagheder. Selve plottet er selvfølgelig actiongenerende som sjældent set, men er dybest set meget tåbeligt og tyndt. Det samme er de få dialoger, der er i filmen, som mest består af smarte og hurtige bemærkninger.

Alt i alt fungerer Crank fint som underholdning på en tømmermandssøndag og der står skrevet drengerøvsunderholdning med kæmpe typer over hele filmen. Jason Statham er efterhånden ved at slå sit navn fast i actiongenren og dette er måske den hidtil mest underholdende af hans post Lock stock og two smoking barrels periode. Den hæver i hvert fald niveauet betragtelig i forhold til de to Transporter-film, hvoraf den første ellers også var ok underholdning.

Crank