En sløv tur rundt i nabolaget

3.0
Kombinationen Richard Donner og Bruce Willis får mundvandsproduktionen i gang hos enhver actionfreak, og når DVDkassetten oven i hatten lover "underholdende action i højeste klasse", så kan man ikke hurtigt nok får smidt en krøllet 50er over disken. Men 16 Blocks skuffer en del uden, at filmen på nogen måde er dårlig.

Filmen er på mange måde en klassisk action-politifilm, hvor Bruce Willis som afdanket betjent skal transportere en fange sikkert et stykke gennem byen, men hvor en række andre korrupte betjente har en anden dagsorden, da fangen skal vidne mod en af betjentene for at få denne bag tremmer. Donner formår dog aldrig at skal det liv og tempo i filmen, som han ellers tidligere har vist, at han magter til UG. 16 Blocks holder et ok spændingsniveau, men det bliver aldrig for alvor halsbrækkende og medrivende, og jeg var lige ved at kede mig undervejs... men også kun lige ved.

Bruce Willis gør det ganske fornuftigt, ligesom David Morse altid er god som dumt svin. Til gengæld blev jeg hurtigt træt af Mos Def, der hele filmen igennem taler som om nogen klemmer hans næsebor sammen. Han spiller glimrende, men for dælen, hvor blev jeg træt af hans stemme.

Donner får skruet et par enkelte ganske effektive actionscener sammen, men når man ved, hvad både han og Willis før har disket op med, så imponerer det ikke sønderligt. Ellers er filmen glimrende filmet og produceret, og den fremstår som et stykke professionelt håndværk.

16 Blocks er en film, som hurtigt vil ryge ud i glemslen, selvom den på ingen måder er dårlig. Den er bare heller ikke særlig spændende og tempofyldt, og min fornemmelse er, at den vil skuffe de fleste.


16 Blocks