Middelmådig moralprædiken

3.0
Efterhånden bliver der spyttet en ny animationsfilm ud hurtigere end man kan nå at sige Toy Story tre gange. Siden filmselskaberne fik øjnene op for de økonomiske muligheder og gevinster ved film lavet på pc er frekvensen skruet kraftigt i vejret, og desværre omvendt proportionalt med kvaliteten i filmene.

Disney og Pixars Cars er en ualmindelig flot animationsfilm, men samtidigt en ualmindelig lidt fængende film, hvor ens sidste knist af interesse bliver slukket efterhånden som moralprædiken bliver mere og mere eksplicit og fingerpegende.

Historien om den superhotte racecar Lightning McQueen, der ved et tilfældet dumper ned i en lille flække og derved lærer om livets sande værdier er på papiret meget sød og politisk korrekt, men samtlige pointer skæres så kraftigt ud i pap, at man er lige ved at brække sig til sidst.

Filmen rummer ellers en utrolig flot billedeside, hvor farver, fart og detajler spiller sammen i en imponerede enhed. Desuden er der nogle sjove små sekvenser, men der er meget langt op til niveuaet i fx den nævnte Toy Story eller Shrek.

Cars kan måske gå til de allermindste børn, som stadig ikke har fået lært at venner er det vigtigste i verden, men man skal ikke ret langt op i årene, før end filmens pointer virker lige vel over eksponerede.

Alt i alt en jævn kedelig men flot film. At filmen har fået den medieplads som den har, må skyldes den massive markedsføring fra Disneys side, for den er eksempelvis noget under niveuaet fra Happy Feet, som har fået knapt så meget omtale.

Bevares, Cars kan ses og det primært pga af den gennemførte visuelle del af filmen, og kan man æde den moralske dagsorden i sig, så er det også en hel del ret morsomme scener i filmen. Et lille 3tal, også mest i erkendelse af, at filmens primære målgruppe, når vurderer den noget mere positivt end undertegnet.
Biler