Fantastic Four haler ind på de andre superhelte

3.0
Med Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer har Tim Story, efter den mindre vellykkede første film om de fire fantastiske superhelte, minimeret afstanden op til de øvrige superheltefim fra hollywoodfabrikken betydeligt. Anden film om de blåklædte overmennesker har både mere indhold, tempo og halsbrækkende scener end det første film, men træerne vokser ikke ind i himlen, da filmen langt fra er fejlfri.

Mr. Fantastic og Invisible Woman skal giftes, men en kombination af Mr. Fantastics dedikation til hans job og ankomsten af Silver Surfer gør, at det i sidste sekund afblæses.. og det ganske bogstaveligt. Nu må de fire helte i samlet flok bekæmpe denne sølvglinsende surfer, som i sidste ende blot er marionetdukke for den særdeles ubehagelige planetfortærer Galactus.

Denne to'er styrke ligger klart i de flotte og hæsblæsende actionscener, hvor der virkelig bliver sat tryk på. Niveauet er helt i top indenfor genren. Hvor den første film lignede noget fra Cartoon Network ligner dette en rigtig superheltefilm med et "Enden er nær" tema og dertilhørende bombastiske actionsekvenser. Specielt den sidste halve time holdes standarden højt.

Filmens plot er også klart mere medrivende og spændende end i den første film, hvor kampen mod Dr. Doom næsten fremstod som en parentes i filmen. Selvsamme Dr. Doom dukker op igen. Hans rolle integreres dog ikke videre vellykket i handlingen.

Universets svage punkter er stadig karaktererne og dialogen. Begge dele er meget flade og karikerede. Billedeskønne Jessica Alba er irriterende som familietænkende blondine, som gør at man til trods for hendes tillokkende ydre ønsker hende ud af filmen. De tre andre helte er knapt så skabelonagtige, men rigtigt spændende personer bliver de ikke. Kombinerede med de ikke-sjove sjove scener - fx The Things møde med en bjørn i skoven - trækker det en del ned. Det virker som om, at målgruppen for denne film er mindst 5 år under målgruppen for fx Xmen og Spiderman filmene.

Alt i alt er den anden film i rækken om de fire fantastiske venner dog en kraftig forbedring ift. den første film. Kan man leve med den fladpandede dialog - man er vel forberedt efter den første film - så rummer denne fortsættelse en ganske ferm superheltefortælling med masser af flotte actionscener i en rimelig højt tempo. Bliver svaghederne sorteret ud med samme tempo mellem 2. og 3. film, så har vi os en fed film. Om filmen har fortjent 3 eller 4 stjerner kan jeg ikke helt afgøre, men efter længere overvejelser ender den på 3.
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer