Bad Boys with an english twist

5.0
De britiske trekløver Edgar Wright, Simon Pegg og Nich Frost gav os den hylemorsomme zombiehyldest/parodi Shaun of the dead, og med Hot Fuzz får politifilm ala Bad Boys og Die Hard samme tur. Resultatet er en hylemorsom actionkomedie, hvor den meget britiske humor sidder lige i øjet.

Simon Pegg indtager atter hovedrollen, denne gang som den supereffektive og dygtige policeofficer Nicolas Angel, som grundet sin dygtighed og arbejdsiver forflyttes til idylprovinsbyen Sandford som flere år i træk er kåret til "Village of the year". Her møder han byens magelige og delvist talentløse politikorps og koalitionen mellem den superprofessionelle supercop og hyggebetjentene udgør det meste af den første time. Dette byder på en perlerække af morsomme scener og dialoger.

Så indtræffer det første mord på særdeles blodig vis - filmen er rendyrket gore i flere korte sekvenser - og herefter sættes der turbo på. Efterhånden som mordfrekveksen stiger fornemmer man, at et eller andet ikke er som det skal være i den ellers på overfladen så rolige lille by. Sidste halve time er en lang jagt og skudsekvens i bedste Bad boys stil, og filmens actionscener er i det hele taget glimrende eksikveret.

Det der gør Hot Fuzz så vellykket er dog primært den knastørre britiske humor kombineret med parodien på de amerikanske glatpolerede hollywoodproduktioner. Simon Pegg og Nick Frost som hans klumpe dumpe makker Danny er det perfekte komiske makkerpar. De to kan både leverer nuanceret humor og humor som taler til laveste fællesnævner. I Hot Fuzz lykkes begge dele upåklageligt.

Tilmed er især filmens anden halvdel spændende krimifortælling, som afløses af egentlig action, efter plottets afsløring. Som nævnt er komikken og den vellykkede parodi dog de bærende elementer i filmen.

Udover Pegg og Frost er filmen befolket med en del store navne, som alle leverer fede præstationer som politifolk, skurke eller begge dele. Af de mest fremtrædende kan nævnes Martin Freeman, Bill Nighy og Jim Broadbent.

Hot Fuzz er indtil videre året sjoveste film. Den kommer næppe op i de danske biografer. Af en eller anden årsag foretrækker biograferne fladpandede og ofte talentløse amerikanske samlebåndsteenagekomedier, som ikke når film dom denne til sokkeholderne. Hvis du var vild med humoren i Shaun of the dead eller bare er til britisk humor i det hele taget, så se denne forfriskende sjove politifilmsparodi, som også sagtens kan stå alene. Glæder mig allerede til næste projekt fra trekløveret Wright, Pegg og Frost.
Hot Fuzz