Superskolen

2.0
Denne meget lidt omtalte superheltefilm handler om sønnen af verdens to største superhelte, der starter på Sky High - en flyvende high school for superheltes børn.

Det er med andre ord en high school-komedie med alle de klassiske træk: Klikedannelse, nørder vs. cheerleaders, klodset kærlighed, det store skolebal, værdien af rigtige venner og så videre. Bare tilsat superkræfter, hvilket egentlig er en herligt fjollet idé. Så kan det snobbede cheerleader-hold eksempelvis bestå af én pige. Og nørderne har superkræfter som at kunne lyse i mørket eller forvandle sig til et lilla marsvin.

Men desværre er det en Disney-film, så de gode ideer drukner i ufarlighed med ekstra flødeskum og guf på. Plus den der særlige kiksede Disney-form for computeranimation, hvor det hele er papagtigt i glade farver. Både teenagekomedier og superheltefilm kræver lidt kant; at der er noget farligt - og det savner "Sky High" i alt for høj grad. Den er faktisk besynderligt tandløs, for den er vel tænkt som en ungdomsfilm - men dertil er den alt for tam. Harry Potter-filmene er 20 gange farligere.

Der er ellers mange fine in-jokes med reference til de firefarvede tegneserier. Kurt Russell er fin som verdens største superhelt og lettere fraværende far. Og Bruce Campbell er naturligvis fantastisk som skolens coach. Der skulle faktisk ikke meget til, før "Sky High" ville have været en glimrende film ... men så var der nogen, der kom til at hælde sukker ud over det hele.
Sky High