Flotte tomme hollywoodkalorier

2.0
Nat på museet er hollywoodpengemaskinen på fuld damp. Ben Stiller er det sikre kort efter en endeløs række af succeskomedier, hvoraf de fleste er langt sjovere end denne. Denne er dog også en børnefilm, og jeg vil tro, at filmen henrykker de små størrelser end del mere end den henrykkede mig.

Historien om museet, hvis "indmad" bliver levende om natten er ellers et glimrende skelet at hænge en film op på, og filmens stærkeste kort er klart de mange flotte effekter og de sjove optrin på museet. At denne historie så skal kombineres med den mest klæbrige klichefyldte kulsejler af en fortælling om en skildsmissefar, der skal vinde sønnen tilbage trækker alvorligt ned. Den del af filmen fylder for meget og overdrives så meget, at det næsten ikke at til at holde ud at kigge på. Men igen, budskabet er vel sympatisk nok.

Ben Stiller er som altid sjov, men bare ikke helt så sjov som i mange andre film. Dette skyldes udelukkende mangler i manuskriptet og ikke mangler i Stillers talent. Den mand er virkelig en klassekomikker. I mindre roller gør Robin Williams og Owen Wilson det også ok, men der er ikke meget kød på deres roller.

Nat på museet burde vel have 3 stjerner, når målgruppen for filmen tages i betragtning. For voksne er der derimod ikke meget at komme efter, selvom jeg da også trak på smilebåndet et par gange. Masser af film har flottere effekter og masser af film har flere grin indlagt.

Nat på museet