Sommerunderholdning fra den overfladiske skuffe

4.0
Så er Oceansbanden atter på spil med 2 timers glatpoleret og farvestrålende svindelkomedie. Efter fejlskudet med Oceans 12, så er Soderbergh med denne 3. film om de gæve svindlere tilbage på rette spor. Handlingen er så overfladisk at prikke man til den med en nål vil luften fise ud, som af en punkteret ballon. Men lader man denne kendsgerning passere ens filmiske kvalitetsfilter, så er man ok underholdt, sålænge filmen ruller.

Det er atter et større svindelnummer, der er i centrum. Denne gang skal Ocean og Co. narre penge ud af den griske Willie Banks efter, at denne på det skamligste har røvrendt Reuben Tishkoff, der er røverbandens store mentor. Hele filmen går stort set med selve kuppet, hvor planlægning og udførsel effektivt er klippet sammen.

Selvom Oceans 13 er et stort skridt tilbage i den rigtige retning efter den skrækkelige 2er, så rummer den ikke for 5 flade øre dybe. Vi kommer i løbet af 120 min. ikke ind under huden på en eneste af karakterene, men igen, det er heller ikke Soderberghs mål.

Målet er at levere delikat indpakket svindlerunderholdning, og underholde gør Oceans 13 bestemt. Den lange perlerække af superstjerner virker rimelig oplagte. Speciel Al Picino som den lede Banks og Matt Damon som den halvkiksede Linus levere varen. Brad Pitt er set så meget bedre mange gange, at han virker underlig karakterløs i denne præstation.

Alt i alt leverer Oceans 13 nogenlunde det den skal. Efter Oceans 12 turde jeg næsten ikke forvente noget som helst, men denne film funkler som letfordøjelig hollywoodcandyflossunderholdning. De to timer flyver afsted i højt tempo, og med et stort smil på læberne det meste af vejen. 4 små stjerner bliver det til for ok underholdning her midt i sommerferien.
Ocean's Thirteen