Gys fra den klassiske skuffe

4.0
Vacancy er noget så sjældent som en gyser, hvor man virkelig hopper i sædet, og hvor snigende skygger og letmarkeret bevægelse i mørket skaber en gyser effekt på den gammeldags facon. Brutalt blodsprøjteri ala Hostel, Saw og TCM filmene er gemt langt væk, selvom skabelonen med nogle stakkels mennesker på afveje er den samme.

Nimród Antal formår virkelig at skabe en truende og seriøs stemning fra starten, som underbygges perfekt af gode præstationer af Luke Wilson og især Kate Backinsale. Plottet holdes simpelt og velkendt, men bliver alligevel utroligt spændende og nervepirrende. Mørket på det ussle motel anvendes effektivt og en ubehagelig fornemmelse kryber op under huden på en.

Filmen sender flere åbenlyse referencer afsted til klassikere i genren, bla. er der rigtigt meget Michael Meyers over både skurkenes ageren og udseende.

Vacancy holdes kort og effektiv. Der er ikke mange overflødige scener, og dermed heller ikke mange pusterum, når først uhyggen for alvor tager fat. Jeg er stor tilhænger af de eksplicit brutale blodsprøjtende horrorfilm, men at se en gyser fra den gamle skuffe i ny indpakning er også en fornøjelse, når den lykkes så godt som med Nimród Antals Vacancy.
Vacancy