Aldrig mere snegl på menuen

4.0
Slither er en hylemorsom og temmelig blodig lille horrorkomedie, som ikke genopfinder den dybe tallerken, men til gengæld fylder den op med små godbider. Effekterne er glimrende, skuespillet langt over standard for genren og den komiske timing er i top.

Filmen nærmer sig en egentlig hyldest til genrefilm, men er alligevel helt sin egen. Komikken og horrordelen er nogenlunde ligeligt fordelt, men Slither er bestemt ikke en film man skal se, hvis man ønsker at blive skræmt fra vid og sans. Både komikken OG horrordelen er nemlig lavet for at skulle være sjov. Og sjov det er den. Bare den første scene, hvor de to politifolk keder sig i politibilen og snakker på den mest tørre facon om, hvor hurtigt en måge kan flyve er uendelig sjov. Fede oneliners drysses ud over hele filmen, og det er plat men på den fede måde. Således fremstønner en ældre herre første gang, han ser filmens uhyre: "that thing looks like something that fell of my dick during the war." Det er satme humor af høj klasse.

Slithers humor og filmen i det hele taget løftes især af filmens skuespillere. Michael Rooker er fed som den uheldige men trofaste Grant Grant, som higer efter sin elskede selv efter transformationen fra middelklassemand til stort ulækkert slimklumpagtigt monster er fuldendt. Der ud over lyser også Nathan Fillions komiske talent op, som byens sherif, der lidt modvilligt tager kampen op.

Effekterne er glimrende hele vejen igennem. Både Rookers gradvisse forvandling og filmens snegle/parasitter er "flotte" og virker ægte. Splatterscenerne er fornuftig doseret og stjæler ikke billedet, som det kan være tilfældet i denne type film.

Slither både taber og vinder ved så åbenlyst at hylde/stjæle fra andre film. Parasitterne har stor lighed med de klamme ditto i Cronenbergs Shivers, hvor enkelte scener er tæt på kopi. Men det er så åbenlyst, at der ikke er tale om decideret tyveri. Bemærk iøvrigt at et tændt tv i baggrunden af billedet tidligt i filmen viser The Toxic Avenger. Lækker lille detalje.

Alt i alt er Slither mere end vellykket. Underholdningen er konstant, og med sin korte spilletid står filmen aldrig stille. Det er ingen stor og banebrydende nyfortolkning af zombiegenren men et hylesjovt indslag, hvor både skuespil, komik og splattereffekter fungerer optimal. 4 store stjerner herfra.



Slither