En legende går til filmen

5.0
Efter flere årtiers sejrsgang og uafbrudt succes i den lille flimmerkasse tager The Simpsons og resten af beboerne i Springfield springet til det store lærred. Og hurra for det, for The Simpsons Movie indfrier alle forventninger med højt tempo og en ikke mindst et manuskript, som giver en en fornemmelse af en rigtigt film og ikke tre på hinanden følgende tv-afsnit.

Filmen fungerer dog først og fremmest på grundlag af de "gamle" Simpsons dyder; nemlig at joke'sne kommer i en lind strøm startende med et helt forrygende første kvarter, hvor der ikke er mange pusterum. Heri ligger måske også filmens største svaghed, nemlig at tempoet daler igennem filmen, hvor den modsatte effekt klart er mere ønskværdig. Den er dog stadig så sjov og medrivende, at det ikke for alvor er et problem.

Folkene bag filmen har valgt at spille på deres mest sikre kort i overgangen fra serie til film ved at lade Homer være det absolutte omdrejningspunkt og katalysator for det meste af handlingen. Lige fra efterladenskaberne fra hans kælegris, som kickstarter hele filmens plot til den afsluttende finale, hvor han agerer redningsmand for hele Springfield. Homer er - efter min mening - absolut seriens sjoveste figur, og personligt grinede jeg nærmest filmen igennem, når han gang på gang i vanlig politisk ukorrekt stil førte sig frem med den ene tåbelige handling efter den anden.

Men at man i den grad har lavet en film med livrem og seler på, betyder også at der ikke er megen plads til alle de andre figurer i serien, hvilket kan siges at være en svaghed for filmen. Det afgørende for undertegnet er dog, at komikken fungerer, og det gør den.

Manuskriptet med miljøet og familieværdier i centrum kan måske virke lidt frels til tider, men fungerer som glimrende skelet til filmens mange komiske indslag.

Visuelt giver filmen os en række sekvenser, som ligger en del ud over, hvad serien plejer at levere både hvad angår tempo, detaljerigdom og farvelægning. Den traditionelle streg bevares dog hundrede procent og den større visualitet giver blot en følelsen af, at man trods alt får lidt ekstra i biografudgaven.

Alt i alt lever The Simpsons Movie op til forventningerne. Den holder klart niveauet fra serien og giver os også lidt ekstra. Med næsten 400 afsnit i bagagen kan man nemt finde en masse ønskværdige elementer, som filmen ikke har med. Skulle disse ind i filmen, ville det blot betyde at andre elementer i filmen skulle ud, hvilket ville være en svækkelse. Jeg morede mig kosteligt i samtlige 85 minutter, og mere forventede jeg egentlig ikke af denne film.
The Simpsons Movie (org. version)