Buddykomedie for fuld udblæsning

4.0
Bad Boys er en fed omgang uforpligtende underholdning, som bærer et hav af Michael Bays tydelige fingeraftryk. Lækker produktion, flotte billeder, lange biljagter, store eksplosioner og slow motion sekvenser en masse.

Historien er i og for sig underordnet. Der er to centrale elementer i denne film. Den ene er buddy-temaet mellem Will Smith og Martin Lawrence, som følger fint op på film som Dødbringende Våben, 48 timer og The Last Boyscout. Samspillet mellem de to er glimrende, selvom det selvfølgelig er på grænsen til det skabelonagtige. Men det ved man på forhånd og fornøjes derfor på glimrende vis. Ligeledes scorer filmen mange billige point ved sit "vi-bytter-rolle-" elementer, men det gør det ikke mindre sjovt. Personligt er jeg langt mere til Will Smith end Lawrence, som jeg mener, er anstrengende i længden, men i afmålte doser som her, går det fint.

Filmens andet hovedelement er de flotte og medrivende actionscener. Bay kan sit kram, og det glisende look kombineret med den overdrevne brug af slow motion fungerer fint som popcornsunderholdning. Især den afsluttende scene i den nedlagte hangar er eminent flot, og skududvekslingerne bliver bare ved og ved.

Bad Boys er ingen stor film. Dertil er den alt for forudsigelig og simpel i sit udtryk. Meget lidt overraskende sker undervejs, men man er glimrende underholdt fra start til slut, da oneliners og actionscener leveres i et tempo, så man knapt har tid til at trække vejret undervejs. Ideel til en aften, hvor man parkerer hjernen og bare lader sig underholde.
Bad Boys