Uforpligtende eksplotioner

4.0
Martin Campbell - som åbenbart har gjort det til sin levevej at introducere nye skuespillere i rollen som James Bond - leverer med GoldenEye en særdeles tempofyldt actionforestilling, hvor eksplotionerne er rigtige mange og flotte, men dybden så som så. Altså en rigtig Bondfilm.

Pierce Brosnan gør en overordentlig overbevisende entre, som den glatte, handlekraftige og verdensfredsreddende kvindebedårer. Han fanger både det rå og det coole i figuren, men sammenligner man ham med Daniel Craigs aktuelle Bond, er det tydeligt, at han mangler dybde og nuancer. Hans mission er en klassisk Bondmission, hvor en flok gale russere - dog med et tvist - truer verdensfreden.

GoldenEye er vellykket popcornsunderholdning er høj klasse. Man skal ikke tænke for meget over, hvordan filmens figurer og udvikling kommer fra A til B, men blot nyde det hæsblæsende tempo og den flotte action. Desuden besidder fillmen en god del velplacerede selvironisk charme, der gør, at man æder de fleste usandsynligheder.

Med hensyn til det klassiske Bondelement, nemlig Bondpigerne, gør Famke Janssen en underholdende figur, som actionliderlig russisk kampkvinde, mens Izabella Scoupco er jævn kedelig, som Bonds kvindelig påhæng.

Jeg er ingen Bondfreak og har langt fra set alle film i serien, men bortset fra Casino Royale er GoldenEye en af de bedste jeg mindes. Eventyret er konstant, historien klassisk og skuespillet velafbalanceret ift. filmens rytme og univers.

GoldenEye er et godt bud på 2 timers uforpligtende og letfordøjelig underholdning, hvor hjernecellerne ikke kommer på overarbejde. Den er flot iscenesat, hvor specielt jagten med kampvognen midt i filmen imponerer. Samtidigt introducerer den en glimrende Bond. Goddag til Brosnan... og allerede farvel igen.
GoldenEye