Mere fra samme letfordøjelige underholdningsskuffe

2.0
Hvorfor jeg overhovedet gik i biografen og så denne film, er mig lidt en gåde- Filmen leverede præcis det jeg regnede med. Total overfladisk uoriginal actionkomik, som i den grad tale ned til sit publikum. Måske håbede jeg inderst inde på noget mere, men det fik jeg i hvert fald ikke.

Rush Hour 3 fortsætter som nævnt i præcist samme spor som sine to forgængere. Der er fart over feltet med vores to overkarikerede politivenner, som igennem slidte jokes leder os igennem en jagt på de kinesiske triader. Denne gang ender jagten i Paris, men ud over at dette giver anledning til et par nogenlunde jokes om franskmænd, er det intet nyt under solen. Dette er ikke nødvendigvis et onde for Rush hour 3, da den rummer samme tempo og lige ud af posen humor, som de to første film gjorde udmærket.

Men at Rush Hour 3 lykkes med tempo og Chris Tucker og Jackie Chan på slap line gør ikke nødvendigvis filmen til en milepæl indenfor buddyactionkomediegenren. Chris Tucker er flere steder mere belastende end egentlig sjov og næsten hele vejen igennem filmen er både handling og jokes så gennemskuelige, at man på intet tidspunkt overraskes. Alligevel skal jeg indrømme, at jeg trak på smilebåndet enkelte gange, så fuldstændig uden evner er filmen ikke. Den leverer popcornsunderholdning i højt tempo fra den allermest letfordøjelige skuffe.

Rush Hour 3 rammer sikkert sin målgruppe lige i øjet. Den række af 10-12 årige drenge, som sad bag mig i biffen morede sig kosteligt i hvert fald. Dette faktum er det eneste forsonende element i Rush Hour 3, for selvom den tilfredstiller en afgrænset målgruppe, kan den ikke løbe fra at være en virkelig tynd kop te, som krakelerer totalt, hvis der kradses lidt i overfladen. Men gør man ikke det, får man muligvis det, man kommer efter, hvilket man ikke kan tage fra filmen. Dog kan jeg ikke lade være med at undre mig over, hvor manden som står bag en vellykket og mørk film som Red Dragon, kan lave dette intetsigende bavl.
Rush Hour 3