Hvis jeg bare kunne se to timer frem i tiden...

2.0
... så havde jeg nok aldrig set denne film. Next blev lanceret som et stort actionbrag med sci-fi twist. Vi får reelt en række ok fede actionscener hængt op på manuskript så tyndt, at håndleddet på en anoreksiramt 14 årig pige fremstår så kraftigt som overarmen på Flemming "Guffi" Jørgensen.

Filmen indledes med en fed scene, hvor Nicolas Cage hovedperson på elegant vis undslipper sikkerhedskorpset på et casino ved at bruge sin særlige evne; at kunne se to min. ind i egen fremtid. Der fra går det stødt ned af bakke. Vi får lejlighedsvis nogle coole actionsekvenser fx de rullende træstammer, men handlingen er så umotiveret, usammenhængende og tåbelig, at alt interesse tabes på gulvet i løbet af ingen tid.

Ca. 50 gange undervejs stiller man sig selv spørgsmålet: hvorfor??? Hvorfor jagter de ham? Hvorfor løber han derhen? Hvorfor gør de det der? Osv. osv. Handlingen giver simpelthen ingen mening.

Når man trods kan sidde Next igennem skyldes det, at Cage gør det fint, som rå undvigende antihelt, og filmen formår at skabe et par medrivende visuelle lækkerier. Jeg havde ikke regnet med årets actionfilm, men blev alligevel temmelig skuffet. Hvad der på papiret lød til at kunne blive en ok cool film, viste sig at være en rodet spørgsmålsstillende omgang, hvor enderne passer dårligere sammen end Pia K og Villy S' politiske overbevisning.

En film man absolut kun ser én gang. Vil gentage Gotts budskab nedenstående: Kan ikke anbefales.
Next