Bale vs. McConaughey vs. drager

3.0
Sortseende post-apokalyptiske film har altid haft en stor tiltrækningskraft på undertegnet. En Mad Max fortælling med ildspyende drager tilsat skal trods dusinvis af advarsler selvfølgelig have en chance. Reigh of fire er ikke ubetinget vellykket, men hele tiden underholdende.

Filmen scorer især pluspoint på sit trøstesløse design af en livsmodsforladt nærfremtid, hvor alt er gråt i gråt. Tonen er mere end dyster og delitantisk opførelse af Star Wars i filmens start, er vel det eneste muntre indslag. Det "flotte" design følges ok til dørs af animerede drager, som ikke virker kunstige og derfor skaber reel frygt. Det forekommer ikke på noget tidspunkt morsomt at have de bæster hængende overhovedet.

Actionsekvenserne er også ok eksikveret, men ikke synderligt medrivende. Det bliver aldrig rigtigt storslåede, hvilket måske heller ikke er meningen. Scenerne er flotte men ikke outstanding.

Mens filmen rent visuelt og stemningsmæssigt fungerer glimrende, så halter historien en del og karaktererne nærmer sig det katastrofale. Christian Bale er som altid seværdig, men det samme kan ikke siges om hans karakter. Helt galt er det dog med filmens andet muskelbundt Matthew McConaughey, der helt bevidst overspiller så grelt, at det bliver ufrivilligt komisk. Det ødelægger den ellers mørke og tunge stemning, når man indeni griner af filmens karakterer.

Alt i alt er Reigh of fire slet ikke så slem, som dens rygte. På trods af en række svagheder formår den at underholde fint - nok især på en tømmermandssøndag - og visualiteten er sine steder imponerende. Forvent en ny Mad Max og bliv utroligt skuffet, eller forvent intet og bliv nogenlunde underholdt.
Dragejægerne