Velspillet advokatkrimi

4.0
Gregory Hoblits Fracture er en simpel men spændende advokatkrimi som især lever i kraft af to stærke skuespillere, nemlig den gamle mester Sir Anthony Hopkins og den unge komet Ryan Gosling. At sidstnævnte faktisk formår at spille op til Hopkins siger noget om, at vi her virkelig har at gøre med en rising star i branchen.

Filmen følger en kattens leg med musen logik, hvor Hopkins' Ted Crawford efter at have skudt sin kone helt åbenlyst trækker Goslings Willy Beachum rundt i retssalsmanegen, mens det unge advokatstjerneskud langsomt får øjene op for, at det ikke er en walkover, som først antaget. Selve krimidelen er meget simpelt skåret, men rummer alligevel en vis spænding næsten helt frem til slutningen.

Det et dog de to herrers skue- og især samspil, som løfter filmen lidt over den middelmådige masse. Hopkins udstråler som ingen anden skuespiller intelligens og overlegen attitude, mens Goslings karakter er lidt mere sammensat og gennemgå en egentlig udvikling. Det er en fornøjelse, at se scenerne, hvor de to udfordrer hinanden.

Men på grund af sin simpel og lidt spinkle historie forbliver Fracture bare en god film og nærmer sig aldrig det fremragende. Man er godt underholdt både med spænding og spændende karakterer, men når de små to timer er gået, er det ikke en film, som sidder længe i hukommelsen.
Fracture