Sjov helt i rodet film

3.0
Will Smith som afdanket superhelt med vrisen attitude. Det lyder som en fin forudsætning for en gang sommerpopcornsunderholdning fra den kolorielette skuffe. Og sålænge Peter Berg holder Will Smith på det afdankede spor fungerer filmen alt taget i betragtning fint, men desværre bliver nye spor lagt nu midt i filmen, som fører Handcock og Peter Berg på afveje.

Will Smith bærer meget af filmen på sine skuldrer, hvilket han tidligere har bevist, at han magter. Filmen løftes især af en række veltimede komiske optrin, hvor Smith oftest er allerbedst. Idéen med en knapt så samfundstilpassede og altruistisk superhelt bliver af den komiske vej malket glimrende, selvom mange scener tydeligvis er med blot for at være med og ikke for at bringe filmen meget videre.

De gode takter knækker midt i filmen, hvor Peter Berg forsøger at hive filmen op på et højere plan. Idéen med at give filmen noget mere dybde er egentlig ok, men den eksikveres bare for dårligt. Med et trylleslag går vi fra actionkomedie til dybtfølt drama med en påklistret seriøsitet, der ødelægger filmens rytme. At blande genre sammen kan sagtens være et plus for en film, det er det bare ikke i Hancocks tilfælde.

Effekterne er imponerende flotte fra start til slut. Actionscenerne fungerer fint uden på noget tidspunkt at være banebrydende, men der er rigeligt af action, og sålænge Hancock bevidst eller ubevidst smadrer bygninger og køretøjer en masse, er underholdningsværdien høj.

Med acceptable skuespillerpræstationer - både Will Smith og Charlize Theron er set både værre men især bedre end her - komik på glimrende niveau samt en flot og tempofyldt visuel side, er det klart, at manuskriptet er den helt store skurk, når det samlede regnskab skal gøres op for Handcock. En svagt skuffende oplevelse, som især ødelægges af, at det er filmens sidste tredjedel, der er den ringeste. Rigtigt kedede mig, gjorde jeg på intet tidspunkt, så Hancock lander på en godkendt popcornsmiddelkarakter.
Hancock