Kærlighedens veje er uransaglige

3.0
At Ben Stiller er en af sin generations største - hvis ikke det største - komiske talenter, kan der efterhånden ikke herske megen tvivl om. Desværre bliver hans talent lidt for ofte misbrugt på den måde, at producenter og instruktører tror, at den hellige grav er velforvaret, når blot hans navn står på plakaten. Således også i The Heartbreak Kid, som uden Stillers tilstedeværelse havde været en tam afære, men som formår at levere en række af fine komiske optrin uden, at filmen som helhed fungerer alt for overbevisende.

Filmens katalysator er Eddie Cantrows (Stiller) ægteskab med Lila, som allerede på deres honeymoon viser sig, at være alt andet end det Eddie havde drømt om. Disse optrin er klart filmens sjoveste del, og efterhånden som disse fuser ud til fordel for en ægte kærlighedshistorie - Eddie finder selvfølgelig den ægte kærlighed hos en anden kvinde på sin honeymoon - bliver filmen mere tam, og der bliver længere mellem de komiske snaps.

Farrelly brødrene har før med stor succes blandet vanvittig komik og sukkersød romantik fx i Vild med Mary, men her fungerer det ikke helt så godt. Filmen er grundliggende meget sjov, men største anke er, at dens fokus skifter så voldsomt, når nu det lige var så sjovt. Selvom man er godt underholdt det meste af vejen med et smil på læben, kommer The Heartbreak Kid til at virke lang, da der er mange handlingsskift i filmen.

Ud over Ben Stiller leverer varen, så gentager hans far Jerry Stiller sin rolle fra Seinfeld og King of Queens som højtråbende far, og selvom det er meget stereotypt, så er det hamrende sjovt. Han lyser klart op i de få scener, hvor han deltager. Michelle Monaghan er selvsagt indbydende sød, som Eddies sande kærlighed, mens Malin Akerman også må siges at rumme et vist komisk talent.

Alt i alt leverer The Heartbreak Kid det meste af det den lover, men det er bare ikke nok til at kunne kalde den en rigtig god film. Enten er niveauet sænket en del siden Vild med Mary eller også har man bare set for mange af denne slags film siden. Den har i hvert fald langt fra samme overbevisende effekt på en. Ben Stiller viser atter, at han er Hollywood komiske konge, selvom også han skal passe på med at spille den samme rolle om og om igen. Se den som uforpligtende søndagsunderholdning, hvor du lige mangler lidt godt humør. Der vil Farrelly brødrenes fjollerier gøre sig bedst.
The Heartbreak Kid