Overraskende god!

4.0
Har lige set filmen på TV og må erklære mig yderst tilfreds!

Historien om den kontroversielle forsker der nærmest reformerede opfattelsen om seksualitet er da udmærket, men det lød ikke som et oplæg til en specielt bemærksesværdig film. Men det blev det faktisk!

Filmen handler ikke om sex som sådan, men spænder meget vidt og rummer adskillige meget skarpsindige betragtninger om bl.a. betydningen af menneskelig diversitet, individets bestræbelser på at blive en integreret del af fællesskabet, og deraf eventuel undertrykkelse af egen natur, samt samfundets opfattelse af begrebet "normalitet". Ydermere formår filmen også at synliggøre kontrasterne mellem det videnskabelige og det moralske aspekt af forskningen, herunder eksempler på konsekvenser medført af både undertrykte og løsslupne seksuelle drifter. Der er meget at tage stilling til, men filmen skaber harmoni i problemstillingerne, så de alle flettes ind i hinanden og danner en højere enhed.

Derudover er skuespillersiden også velbesat. Liam Neeson svigter jo aldrig, og det samme kan vel egentlig siges om Laura Linney og Peter Sarsgaard. Den eneste karakter der virker undertegnet er Chris O'Donnells. Filmens instruktør er Bill Condon og jeg må sige, at dette klart er den bedste film jeg har set fra ham. De øvrige film jeg har set fra manden, er den rædselsfulde musical Dreamgirls og den udmærkede efterfølger til gysermesterværket Candyman.

Helt ind under huden kommer Kinsey dog ikke helt, selvom den er tæt på. Det er som om der mangler en ubestemmelig ingrediens, men min interesse var vakt hele vejen igennem og jeg er lige på vippen til den femte stjerne.

Rigtig god oplevelse!
Kinsey