MODIGT SPIL

6.0
Titlen ”Game Night” henviser til et socialt ritual blandt en gruppe venner, hvor de mødes hos ægteparret Annie og Max (McAdams og Bateman) for at spille et udvalg af brætspil, der ellers hovedsageligt er populære blandt børn. Filmen kommer hurtigt ud af startfeltet og vi får introduceret de forskellige hovedtematiker med en for den amerikanske komedie sjælden præcision og snilde: Annie og Max vil have børn, men deres enorme konkurrerende natur står i vejen for det, da Max’ stenrige, succesfulde bror (Chandler) er i byen og det påvirker hans forplantningsevne.

Det er en film, der drives frem af denne institution, ”spilleaften”, da den er så stærk, at det tiltrækker ensomme mennesker og mørke kræfter forsøger at udfordre det. I virkeligheden er det en hyldest til venskabet, som anno 2018 åbenbart også kan foregå over brætspil og stadig rumme alle et venskabs kvaliteter. Søskenderivaliseringen resulterer i at broren Brooks løfter spillene fra brættet og ud i virkeligheden, da han med sin store formue har arrangeret et kidnapningsspil i virkelighedens verden, men noget går ikke som ventet og det bliver op til vores venner at redde ham alt imens de løser deres indbyrdes problemer. Tydeligvis er der nemlig mange ting, man ikke får bearbejdet, når venskabet udelukkende foregår over spil som Scrabble og Gæt og Grimasser.

Det store cast består, desværre, primært af skuespillere kendt fra Tv-seriernes verden, men der er nok at glæde sig over. Blandt alle bønderne finder vi en dronning i form af Rachel McAdams. Kate Hudson har siddet tungt på titlen som komediegenrens hersker i en længere årrække, kun delvist udfordret af Jennifer Aniston, men med stor ydmyghed og arbejdsiver er det nu lykkedes Rachel McAdams at erobre titlen gennem film som ”Sherlock Holmes”, ”Aloha” og ”Midnight in Paris”. Jason Bateman har efterhånden sneget sig op på at være en løber i denne skak-parallel og han kan nogenlunde følge med, når McAdams giver den som troværdig almindelig borger, der dog besidder uendelig charme og komisk timing. De flankeres desuden af Jeffrey Wright og Danny Huston, som desværre ofres lige så hurtigt, som de kan nå at indtræde på brættet.

”Game Night” er årets komediefilm, men den er ikke for de yngste. Den har modet til også at være dyster og grafisk voldsom, men det er godt set af holdet bag, at en film om brætspil nødvendigvis må formidles kontrapunktisk. Vinderen er både biografpublikummet, der har fået sig en af årets sjoveste filmoplevelser, men så sandelig også filmen selv. Den lettere anonyme rollebesætning kan godt være svær at sætte sig ud over, men når først de kommer i gang, glemmer man det næsten. Det havde dog været morsomt at se folk af f.eks. Julia Roberts og Michael Keatons kaliber forenet over et spil Matador. ”Game Night” er lige ved at slå en femmer, men Rachel McAdams puster til terningen i sidste øjeblik, så den lander på en sekser.
Game Night