En sikker succes

4.0
At skulle leve op til en succes som "Dum og dummere" har været en hæmsko for de to brødre Farrelly. Ikke desto mindre har de lavet en flot komedie.

Det er tydeligt, at filmselskabet har store forventninger til "Vild med Mary". Den helt store reklamekampagne er sat i gang med busreklamer S-togs reklamer, og trailers i Tvs primetime. Men spørgsmålet er, om filmen kan leve op til sin omtale og de store forventninger. Det kan den, hvis man er til lalleglad og useriøs humor som i "Dum og dummere". Men filmen har ikke de store armbevægelser, hvad dybde og dimensioner angår. Dens eneste formål er at underholde, og få publikum til at grine. Og det gør den med bravour.

En gang forelsket, altid forelsket
Den kiksede Ted (Ben Stiller) bliver forelsket for første gang, da han møder den dejlige Mary (Cameron Diaz). Uheldigvis for Ted har Mary den virkning på de fleste mænd, hun møder.
Men stakkels Ted får sin diller i klemme i lynlåsen på selveste promnight - og den første date med Mary - og må køres på skadestuen, og Mary forsvinder ud af hans liv. I al fald i 13 lange forelskede år.

Men 13 år senere må Ted erkende, at han aldrig har haft anden kærlighed i sit liv end den kiksede og nørdede slags med Mary i highschool. I sin desperation for at finde hende, hyrer han den udspekuleret taber-detektiv Healy (Matt Dillon), som finder Mary, forelsker sig i Mary og scorer Mary på ufine metoder. Ted opgiver dog ikke håbet, og han og vennen Dom (Chris Elliott) opsøger Marys solrige Florida, kun for at konstatere, at stort set alle testoteronproducerende organismer faktisk er forelskede i den betagende pige.

Komisk romance
Cameron Diaz giver den hele armen som den smukke Mary, der får alle mænd til at falde på halen for sig. Hun er både sød og charmerende, men hun bliver aldrig kvalmende eller for sukkersød. Hver gang en scene næsten er ved at blive for romantisk eller følelsesladet, opstår der en komisk situation. Som f.eks. da Mary og Ted står på molen, og skal til at kysse hinanden. Blikket er der, musikken er der og vupti kommer Marys elskede men autistiske broder til at lande et gigantisk blink i Teds mund.
Ben Stiller er også fantastisk i sin rolle som den klodsede Ted, der er villig til at gøre ALT for at få sin Mary. Men skal vi nøjes med at konstatere, at han er usigelig uheldig.

Selve handlingen er måske lidt tam, men hele filmen holdes oppe af et fantastisk skuespil, samt en masse falde-på-halen-jokes. Masser af humor, ingen hellige køer, og en herlig forudsigelig slutning, gør "Vild med Mary" absolut seværdig
Vild med Mary