Eddie Murphy

Eddie Murphy
Murphys lov kan under ingen omstændigheder være opkaldt efter Eddie Murphy, for den spinkle Brooklyn knægt laver jo nærmest ikke andet end at vade i succes.

Som mange andre amerikanske komikere har han en fortid i tv-stationen NBC's komedieshow 'Saturday Night Live', hvori han finpudsede sine færdigheder i begyndelsen af firserne. Han blev hurtigt en af showets mest populære skikkelser og slog i 1982 igennem som filmskuespiller med politikomedien '48 timer' (1982).

Især i den sene del af sin karriere har Murphy primært satset på familiefilm, der oftest er dummere end politiet tillader.

Få vil frakende Murphy et originalt og oprigtigt komisk talent. Han har aldrig været i nærheden af en Oscar, men han har til gengæld altid kunne grine hele vejen ned i banken. At Murphy er en solid pengemaskine kan man også forvisse sig om ved at bemærke det store antal sequals, der figurerer på hans cv.

Murphy fik mere end 150 millioner kroner for at medvirke i 'Nutty Professor II' (2000), men han har jo selvfølgelig også otte roller i filmen.

Murphy gav en af sine absolut bedste præstationer som Mike Myers æsel-ven i monster-hittet 'Shrek' (2001).

I 1985 indspillede Murphy albummet 'How Could It Be' hvorfra sangen 'Party All The Time' med Rick James blev et stort hit. I følge mange er albummet dog samtidig Murphys dårligste joke nogensinde. Albummet 'Love's Alright' fulgte i 1993. Han har flere gange været vært ved MTV Video Awards - første gang i 1984.

Whitney Houston og Halle Berry er blandt nogle af de kvinder, Murphy i tidens løb har flettet fingre med.
Født
03/04-1961 Brooklyn, New York, USA
< 1 >