Heather Graham

Grahams efterhånden omfangsrige cv er noget af en blandet landhandel, men rummer nok højdepunkter til, at det at værd at følge hendes fremtidige færden. I hendes mere interessante roller modsvares hendes forfinede og uskyldige ydre af en adfærd som er alt andet en uskyldig.

Der blev for alvor lagt mærke til Heather Joan Graham i rollen som narkoman i Gus Van Sants drama ’Drugstore Cowboy’ (1989), men det store gennembrud lod vente nogen år på sig.

Det var måske ikke alle, der fangede Grahams lille rolle i komedien ’Swingers’ (1996). Til gengæld var det umuligt at overse den blå-øjede, blonde skabning som den frimodige Rollergirl i Paul Thomas Andersons ’Boogie Nights’ (1997), et varmt, usentimentalt og upuritansk portræt af 1970'ernes pornomiljø i Los Angeles. Herefter blev Graham et varmt navn, og hun havde ingen problemer med at finde arbejde.

Efter beskedne produktioner som ’Nowhere’ (1997) og 'Two Girls and a Guy' (1997), kunne Graham primært opleves i komedier i den tunge ende af skalaen – scifi-komedien ’Lost in Space’ (1998), agent-parodien ’Austin Powers: The Spy Who Shagged Me’ (1999) og Hollywood-satiren ’Bowfinger’.

Graham havde en omflakkende barndom som følge af hendes far job hos FBI. Hendes mor er lærer og forfatter. Graham fik sin første rolle som Dorothy i ’Troldmanden fra Oz’, da hun gik i skole. Hendes barndom var præget en streng katolsk opdragelse, og hendes valg af roller ofte vakt hendes forældres ubehag.

I kult-serien ’Twin Peaks’ (1991) ses Graham som den tidligere nonne Annie, der sætter griller i hovedet på agent Cooper.
Født
29/01-1970 Milwaukee, Wisconsin, USA
< 1 >