Steven Soderbergh

Med det ene ben i Hollywood-studierne og det andet i independent-filmens univers var Steven Soderbergh USA’s hotteste instruktørtalent anno 2000. Han havde ellers haft svært ved at finde fodfæste efter den overraskende succes, som han fik med sin debut, kammerspillet "Sex, løgn & video" (1989). De næste film var ekstremt varierede i stil og form, og aldrig mindre end interessante, men det var der ingen, der opdagede. Hverken hans ekspressionistiske ”Kafka” (1991), den fremragende familiedrama set fra barnehøjde, ”King of the Hill” (1993), eller ”Det Skjulte” (1995), en stilig film noir, fandt et publikum.

Efter at have loddet obskuritetens dybder med to lavbudget-film fandt Soderbergh endelig melodien med ”Out of Sight” (1998) og ”Englænderen” (1999), der begge jonglerer elegant med forskellige tidsplaner og teksturer. Hans første store publikumshit blev "Erin Brockovich" (2000), og samme års imponerende narkoepos ”Traffic” eleverede endegyldigt Soderbergh til 1. klasse i Hollywood.

Soderbergh har udgivet bogen "Getting Away With It", der indeholder et langt interview med instruktøren Richard Lester samt en række dagbogsoptegnelser. Han har været gift med skuespillerinden Betsy Brantley og havde en finger med i Bornedals remake af ”Nattevagten” fra 1998.
Født
14/01-1963 Baton Rouge, Louisiana, USA
< 1 >