Johnny Depp

Johnny Depp
'Nightmare on Elm Street' (1984) gav John Christopher Depp III hans første filmrolle, men det var tv-serien 'De unge strissere' (1987-1990), der gjorde ham til et af 80’ernes ungdomsidoler. Den spændetrøje slap han ud af på fornem vis i 1990’erne, hvor han er blevet en af sin generations mest hyldede og uforudsigelige karakterskuespillere. Listen af mindeværdige film, hvori Depp har medvirket, er efterhånden temmelig lang. Han har spillet alt fra verdens bedste haveskulptør i 'Edward Saksehånd' (1990) over verdens værste filminstruktør i 'Ed Wood' (1994) til verdens største elsker i 'Don Juan De Marco' (1994).

Han debuterede som instruktør i 1997 med 'The Brave', og hvis man skal tro nogle kritikere, så er hans evner i den retning nogenlunde på højde med Ed Woods. Om nogen skulle have lyst til at tjekke hans musikalske evner, kan Depp høres som gæsteguitarist på Oasis’ album 'Be Here Now' fra 1997.

Depps imponerende liste af kærester rummer navne som Winona Ryder, Kate Moss, Sherilyn Fenn og Jennifer Grey. Nu ser han ud til at have slået sig til ro med Vanessa Paradis, med hvem han har en datter og en søn. Den lille familie bor på en gård i Sydfrankrig.
Født
09/06-1963 Owensboro, Kentucky, USA
< 1 2 >