Mariel Hemingway

Allerede inden Hadley Mariel Hemingway gik til filmen var hun kendt som barnebarn til den berømte amerikanske forfatter Ernst Hemingway. Hun debuterede allerede som 15'årig i filmen 'Lipstick' (1976), hvor hun spillede sammen med sin 6 år ældre søster Margaux Hemingway. På trods af en Golden Globe nominering for 'Best Newcomer' floppede 'Lipstick' fælt i biograferne. Filmen skulle lancere søster Margaux, der allerede var en kendt model, som filmstjerne, men i stedet blev det Mariel der løb med den beskedne opmærksomhed filmen tilkæmpede sig.

Bedre gik det for Mariel i Woody Allens 'Mahattan', hvor hun blev Oscar nomineret for bedste kvindelige birolle. På trods af efterfølgende hovedroller lykkes det aldrig rigtig for hende at slå igennem som megastjerne. I stedet har hun medvirket i en række tv-film og tv serien 'Civil Wars'.

Mariel fik sine bryster forstørret til rollen som Dorothy Stratten i filmen 'Star 80' (1983). Året efter blev hun gift med instruktøren Steven Crisman. I en gæsteoptræden i 'Roseanne' kysse hun den omfangsrige hovedrolleindehaver.
Født
22/11-1961 Mill Valley, California, USA
< 1 >