Hideo Nakata

Efter sin universitetsstudier arbejdede Nakata syv år for Nikkatsu studierne som instruktørassistent. Han fik sin debut med gyserfilmen Joyurei (Ghost Actress, 1996), der blev et kæmpe flop.

To år senere fik han muligheden for at filmatisere en succesfuld kultroman af Suzuki Koji, Japans svar på Stephen King. Ugangspunktet for 'The Ring' (1998) er en vandrehistorie om en dødbringende videofilm. Hvis man ser den mystiske film, modtager man umiddelbart efter en opringning. En stemme fortæller, at man kun har en uge tilbage at leve i, hvis man ikke får en anden til at se båndet. Filmen er udformet som et gysermysterium, hvor tv-journalisten Reiko sætter sig for at undersøge båndet oprindelse.

'The Ring' blev ikke bare alle tiders store succes i Japan og omkringliggende lande, men et regulært fænomen, der har fostret to yderligere film. 'The Ring 2', også instrueret af Nakata, og en prequel 'The Ring 0 – The Birthday' (2000).

Siden har haninstrueret 'Garasu no nou' (1999).

Nakata har desuden lavet dokumentarfilmen Sadistic and Masochistic (2000) om landsmanden Masaru Konuma, der i tre årtier har instrueret stakkevis af bløde pornofilm med vægt på S&M.
Født
19/07-1961 Okayama, Japan
< 1 >