Connie Nielsen

Connie Nielsen
Med sin rolle som Joaquin Phoenix søster i Ridley Scotts kæmpehit og Oscar-vinder Gladiator (2000) fik danske Connie Inge-Lise Nielsen sit internationale gennembrud.

Hendes første Hollywood-job var 'Djævelens advokat' (1997), hvor hun fik den retskafne Keanu Reeves til at tænke aldeles syndige tanker. I løbet af de næste få år scorede hun flere hovedroller i store mainstream-film, deriblandt 'Mission To Mars' (2000), samt et par roller i flere independent film. Blandt andet kan han opleves som junkie i 'Permanent Midnight' (1998).

Der var først i Susanne Biers psykologiske familiedrama 'Brødre' (2004) at Connie kunne opleves i den dansk film. Filmen blev en af årets største danske succeser og den indbragte hende en række priser for rollen som Sarah, der er gift med Ulrich Thomsen.

Året efter har hun hovedrollen som den dødsdømte Charlotte Cory i Bille Augusts internationale thriller 'Return To Sender' (2005).

Connie udlandseventyr begyndte da hun som 18-årig tog til Rom og Paris for at studere drama Hun fik med et tilfælde en lille rolle i den franske film 'Vacanze di Natale '91' (1992).

Connie er opvokset i Elling, Jylland og debuterede som 15-årig i Frederikshavns Møllerevy. Ud over dansk og engelsk taler hun flydende tysk, svensk, italiensk og fransk. I 1991 fik hun sønnen Sebstian.
Født
03/07-1965 København, Danmark
< 1 >