Allen Hughes

Allen nævnes praktisk talt altid i samme åndedrag som sin bror Albert. De er ikke blot tvillinger, men har også kørt parløb i hele deres filmkarriere.

Allen og hans bror fattede interesse for at lave film som 12-årige, da deres mor gav dem et videokamera. I gymnasiet tog Allen et kursus i tv produktion og det var begyndelsen på hans formelle uddannelse. Af deres tidligste produktioner fik kortfilmen ”How To Be a Burglar” opmærksomhed, mens ”Uncensored Videos” blev vist på amerikansk kabel-tv.

Allen og Albert fik deres spillefilmsdebut i en alder af blot 20 år med ghetto-dramaet ”Menace II Society” (1993). Filmen fik premiere ved Cannes-festivalen og nåede at indspille ti gange så mange penge som produktionsomkostningerne på 3 millioner dollars.

Med ”Dead Presidents” (1995) lavede makkerparret en gangsterfilm, der udspiller sig blandt sorte amerikanere i slutningen af 1960erne og begyndelsen af 1970erne, mens den kontroversielle dokumentarfilm ”American Pimp” (2000) stiller skarpt på den eksklusive erhvervsgruppe af sorte alfonser.

I den gotiske thriller ”From Hell” (2001) henlagde Hughes-brødrene handlingen til en fjern ghetto, nemlig 1800-tallets London luderkvarterer, hvor Jack the Ripper er på spil. Filmen gav for første gang brødrene biografpremiere i Danmark.

Allen er efter sigende den mest udadvendte af brødrene, ligesom han bruger mere tid på arbejdet med skuespillerne end sin bror.

Brødrene kommer fra en fattig baggrund. Som niårige flyttede de med deres mor fra Michigan til Californien. Deres far er afro-amerikansk, mens moderen er af armensk afstamning.
Født
01/04-1972 Detroit, Michigan, USA
< 1 >