Uma Thurman

Uma Karuna Thurman voksede op sammen med tre brødre i en særdeles utraditionel familie. Den meget selvstændige pige forlod skolen som 15-årig for at forfølge som ambition om at blive skuespiller. Efter et par fejlskud blev der for alvor lagt mærke til den høje blondine, da hun faldt i kløerne på slemme John Malkovich i Stephen Frears' ’Farlige forbindelser’ (1988).

Efter en række mindre interessante film fik hendes karriere en sand vitaminindsprøjtning med ’Pulp Fiction’ (1994), hvor hun fik lov at pryde filmplakaten og danse twist med John Travolta. Knap så heldig var hun langt fra med 'Batman & Robin' (1997), og hun var også den eneste, der slap fra 'The Avengers – hævnere i kjole og hvidt' (1998) med værdigheden i behold.

Hendes far, Robert A. F. Thurman, er professor i buddhisme, og hendes mor, Nena von Schlebrugge, er psykoterapeut.

Rollen som den hyper-atletiske hovedperson i Quentin Tarantinos hyldest til asiatiske kampsportsfilm i ’Kill Bill: Vol. 1’ (2003) og ’Kill Bill: Vol.2’ (2004) gav Thurman et solidt comeback

Ifølge eget udsagn var Uma en traumatisk taber i sine teenageår. Som 20-årig indgik hun et 18 måneder langt giftermål med Gary Oldman. Siden blev hun fru Ethan Hawke.. De har to børn sammen, men gik fra hinanden i 2003.
Født
29/04-1970 Boston, Massachusetts, USA
< 1 >