Eddie Izzard

Brittiske Eddie Izzard er primært kendt en overordentlig populær stand-up-komiker, men har sideløbende gjort sig gældende med en række filmroller i primært skæve indiefilm, der foregår i fortiden.

Siden begyndelsen af 1990'erne har Izzard haft stor succes med sine originale stand up-shows, hvor alt fra skabelsesberetningen, amerikansk våbenlovgivning og støvsugere tages under behandling. Izzard er transvestit og det er således man kan opleve ham i hans stand-up-shows, for eksempel 'Definite Article' (1996), 'Dressed To Kill' (1999) og 'Circle' (2002).

Izzard fik sin filmdebut med en lille rolle i periode-thrilleren 'The Secret Agent' (1996). Danske biografgængere kunne opleve ham som manager for glam-rockstjernen Brian Slade i Todd Haynes 'Velvet Goldmine' (1996). Izzard var fremregende som skuespilleren Gustav Von Wangerheim i 'Shadow og the Vampire' (2000), der skildrer tilblivelsen af gyser-klassikeren 'Nosferatu' (1922).

I Peter Bogdanovichs periodedrama 'The Cat's Meow' overbeviser Izzard i rollen som en ung Chaplin, mens han i den eksperimenterende western 'Blueberry' (2004) kan opleves som den tyske svindler Prosit.

Izzard er vokset op i Wales og Nordirland. Hans mor døde, da han var seks år.
Født
07/02-1962 Aden, Yemen
< 1 >