Nicolas Cage

Nicolas Cage
Nicholas Kim Coppola havde tidligt en rolle i onkel Francis’ 'Motorcykeldrengen' (1983). Allerede på det tidspunkt havde han ændret efternavnet til Cage efter en af hans yndlingstegneseriehelte. Han var noget så fjoget og kær som Kathleen Turners highschool-kæreste i 'Peggy Sue blev gift' (1986), om end han indkasserede mange tæv for sin fortolkning af rollen. Den excentriske spillestil fortsatte i 'Lunefulde måne' (1987), hvor Cages fuldblodige manerer ofte stjal billedet fra Cher, og som Elvis-syngende rod i 'Vilde hjerter' (1990) var han i sit es.

Karrieren nåede et højdepunkt med 'Leaving Las Vegas' (1995), der indbragte Cage en fortjent Oscar. I senere år har han spildt sine kræfter på lidt vel mange ligegyldige film, især i actiongenren, så det var rart at opleve ham som den plagede ambulancechauffør i Scorseses 'Nattens Skygger' (1999).

Efter sigende fik Cage som forberedelse til filmen 'Birdy' (1984) trukket en tand ud uden bedøvelse for at opleve den samme smerte, som hans Vietnam-figur skulle have følt. Og apropos gebisser og sære anekdoter: I filmen 'Hvem har taget mine tænder?' (1989) spiser Cage en levende kakerlak. Nogen kalder det method acting, andre galskab.

Blandt de kvinder, Cage har kysset i sin gadedør, er Jenny Wright, Uma Thurman, modellen Kristina Fulton og Patricia Arquette, med hvem han har haft et on-off ægteskab kørende i nogle år.
Født
07/01-1964 Long Beach, Californien, USA
< 1 2 >