Albert Hughes

Albert nævnes praktisk talt altid i samme åndedrag som sin bror Allen. De er ikke blot tvillinger, men har også kørt parløb i hele deres filmkarriere.

Albert og hans bror fattede interesse for at lave film som 12-årige, da deres mor gav dem et videokamera. Efter gymnasiet studerede Hughes filmmageri på Los Angeles City College. Af deres tidligste produktioner fik kortfilmen ”How To Be a Burglar” opmærksomhed, mens ”Uncensored Videos” blev vist på amerikansk kabel-tv.

Albert og Allen fik deres spillefilmsdebut i en alder af blot 20 år med ghetto-dramaet ”Menace II Society” (1993). Filmen fik premiere ved Cannes-festivalen og nåede at indspille ti gange så mange penge som produktionsomkostningerne på 3 millioner dollars.

Med ”Dead Presidents” (1995) lavede makkerparret en gangsterfilm, der udspiller sig blandt sorte amerikanere i slutningen af 1960erne og begyndelsen af 1970erne, mens den kontroversielle dokumentarfilm ”American Pimp” (2000) stiller skarpt på den eksklusive erhvervsgruppe af sorte alfonser I deres hjemland.

I den gotiske thriller ”From Hell” (2001) henlagde Hughes-brødrene handlingen til en fjern ghetto, nemlig 1800-tallets luderkvarterer London, hvor Johnny Depp som den opiumrygende politiinspektør Abberline er på jagt efter Jack the Ripper. Filmen gav brødrene deres første biografpremiere i Danmark.

Albert er den mest teknisk orienterede af brødrene.

Brødrene kommer fra en fattig baggrund. Som niårige flyttede de med deres mor fra Michigan til Californien. Deres far er afro-amerikansk, mens moderen er af armensk afstamning.
Født
01/04-1972 Detroit, Michigan, USA
< 1 >